måndag 28 januari 2008

Bluffen fortsätter

Feministiskt initiativ gör comeback som politiskt parti. Förra året meddelade man att man inte avsåg att ställa upp i val. På det sättet kunde man få statliga stöd för folkrörelser som inte är partier. Denna fars med Gudrun Schyman i ledningen fortsätter nu alltså med ytterligare akter. Den stora förloraren på detta är de som seriöst arbetar med jämställdhet. När debatten domineras av tokvänster och kvoteringsfanatiker då tror jag många av oss övriga drar öronen åt oss.

Läs vad DN skrev förra året och vad de skriver i år.
Aftonbladet

6 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan fråga sig om man nu vill ha ett bättre jämställt samhälle mellan könen, varför skapar ett parti, som mer vill gynna deras egna skinn och ställa balansen bara till sin fördel.

Jag tror på att männ och kvinnor kan skaffa sig ett jämvikt och rättvisa. Det vill jag mer än allt annat. Men FI har varken den potentialen utan verkar mer antyda på dold förakt jämtemot männen.

Detta är inte bra.
Detta kallas för extreminism.

John Berg sa...

Feministiskt initiativs "nystartade" politiska verksamhet utgjorde ett exmepel på svineri av värsta slag. Partiet stal inte mindre än 400 000 kr från Sveriges skattebetalare. I want my money back!

John Berg sa...

Läs mer på min blogg.

Artikel 19:
http://artikel19.blogspot.com/2008/01/feministiskt-initiativs-bidragsfusk.html

Birger Östberg sa...

Du utgår från felaktiga fakta när du talar om bluff. Läs min blogg för bättre fakta: http://birgerbloggar.blogspot.com/2008/01/sanningen-om-fi-valet-och-pengarna.html

John Berg sa...

Uppgifterna om Fi:s bidragsmygel fick partiets, observera partiets och inte folkbildningsrörelsens, propagandaavdelning att gå i spinn. Fd vänsterpartisten och nuvarande syrelseledamoten i Fi, Birger Östberg, närapå spammade bloggosfären med hänvisning till partiets innehållslösa pressmeddelande. Sanningen att säga så utnyttjade Fi ett kryphål i "delegationens" regelverk och i kombination med delegationens medgörliga tolkning av nämnda regelverk så tillskansade sig Fi ohederliga partibidrag. Delegationen borde givetvis kräva tillbaka pengarna och Fi borde i ärlighetens namn återbetala partiets förtäckta partistöd utan bråk!

Läs om Fi och partiets bidragsfusk på min blogg, Artikel 19, se länk i mitt föregående inlägg ovan.

John Berg sa...

Jag undersökte Feministiskt initiativs relation till aktuell delegation och fann en tydlig koppling mellan Fi och kommittén som beviljade partiets bidrag. Jag konstaterade även att kommittén inte borde bevilja Fi bidrag och att kommittén borde återkräva partiets etableringsbidrag.

Artikel 19, Fel att bevilja Feministiskt initiativ etableringsbidrag:
http://artikel19.blogspot.com/2008/01/fel-att-bevilja-feministiskt-initiativ.html

Artikel 19, Staten och Feministiskt initiativ, sida vid sida, tillsammans hjälps de åt:
http://artikel19.blogspot.com/2008/01/staten-och-feministiskt-initiativ-sida.html