fredag 25 januari 2008

Jan Emanuel från Robinson redo för riksdagscomeback!

Opinionsundersökningarna börjar allt mer likna synopsis till en amerikansk familjefilm. I dessa filmer brukar huvudpersonen befinna sig i en allt mer hopplös situation. När man tror att det inte kan bli sämre så tillstöter ytterligare problem. Men när det ser som allra mörkast ut så skymtar man en liten strimma ljus och allt vänder. Gårdagens ombildning av den Sahlinska ”skuggregeringen” kan mycket väl vara den vändpunkten. Sahlin bryter nu slutligen med Persson-Nuder skolan när det gäller finanspolitiken. Jag tror många mittenväljare röstat på socialdemokraterna just för den starka finanspolitiska linje som kännetecknats av Persson-Nuder. En annan spännande konsekvens av den socialdemokratiska omgrupperingen är att det kan uppstå en vakans på socialdemokraternas länsbänk för Stockholm. Om antingen Pär Nuder eller någon annan socialdemokratisk länsledamot får ett nytt uppdrag utanför riksdagen så gör Robinsonvinnaren Jan Emanuel Johansson comeback i rikspolitiken. Jan Emanuel är intervjuad i dagens Norrtelje Tidning och det är tydligt att han tror sig ha information i ärendet. Norrtelje Tidning: ”Är du själv på väg till riksdagen…?” Jan Emanuel Johansson: ”Ja, men jag kan inte avslöja något mer om det. Det kommer att bli offentligt snart.”
Det finns tydligen ett par möjliga utvecklingar som kan leda till att vi får tillbaka Jan Emanuel på den rikspolitiska scenen. En skulle kunna vara att förre talmannen Björn von Sydow får ett nytt uppdrag utanför riksdagen. Hur som helst så vore det spännande om Jan Emanuel gjorde comeback. Huruvida han fortfarande har tillräckligt mediegenomslag för att ensam vända opinionsläget betvivlar jag men tillsammans med Mona Sahlins nyvunna intresse för ledarskap kan det ske stordåd.

DN SvD Sydsvenskan Aftonbladet
__________________________________________
Lyssna på politisk talradio på dinledamot.libsyn.com
Twingly intressant

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Krassman sa...

Göran: Jan Emanuel Johansson skall ta Tommy Waidelich plats nu när han är pappaledig från Riksdagen.

Sedan kan jag ge dig en "headsup" när det gäller kärnkraft debatten i NT. Du hade ett inlägg den 22/1 och man kan väl bara konstatera att den beskrivningen du lämnade där knappast stämmer med det som flertalet människor befinner sig i, nämligen verkligheten. Bäst du tar lite tid och börjar fundera på en uppföljare på det inlägget.

Göran Pettersson sa...

Tack för uppdateringen! Med tanke på att det är 2 1/2 år kvar av mandatperioden så är det väl ganska stor chans (jag menar verkligen chans och inte risk) att Jan Emanuel återkommer på mer permanent basis.
När det gäller kärnkraftsdebatten så förstår jag inte riktigt vad du avser med verkligheten. Har du läst dagens insändare i Norrtelje Tidning? Det är din partikamrat, den förre riksdagsledamoten Roland Larsson som skriver. http://www.norrteljetidning.se/site/page/1290?nid=5101757