måndag 28 januari 2008

Bostadspolitik i Norrtälje

Det var roligt att läsa DN:s ledare om bostadspolitiken. Den kom riktigt passande för idag ska jag nämligen vara bostadspolitiker. Ikväll är jag av Hyresgästföreningen inbjuden till bostadspolitisk debatt. Det finns mycket som tyder på att DN:s ledarredaktion och Hyresgästföreningen har olika åsikter om marknadshyror. I kallelsen så ställs frågan ”Risk för marknadshyror?”
Hyresmarknaden i Norrtälje kommun är ett Sverige i miniatyr. Här kan det samtidigt finnas tomma ledigheter och femårig bostadskö. Som styrelseordförande i Roslagsbostäder AB kommer jag att föreslå Hyresgästföreningen att vi ser över hyressättningen. Det vore rimligt att efterfrågan, det vill säga hyresgästernas helhetsvärdering av lägenheten, får ett större genomslag i hyressättning.
Men innan det blir dags för bostadspolitisk debatt så ska vi ha styrelsemöte i Roslagsbostäder AB. Där ska vi bland annat behandla den pågående försäljningen av ett antal fastigheter. Dessutom kommer vi att behandla frågan om nyproduktion av hyresfastigheter i Norrtälje.

Debattartikel från hyresgästföreningen om marknadshyror

Inga kommentarer: