torsdag 24 januari 2008

Nödvändigt byte?

För några veckor sedan så talade SvT:s Kerstin Holm om att hon hört att Pär Nuder var på väg att ersättas som ekonomipolitisk talesman. Idag skriver Aftonbladet att Pär Nuder är på väg ut och ska ersättas av Thomas Östros. Genom att jag är ledamot av finansutskottet och suppleant i näringsutskottet så har jag på nära håll sett båda herrarna agera. Pär Nuder har fått utstå mycket kritik såväl internt i "rörelsen" som i media. Om man bortser från vad Nuder säger i den offentliga debatten så upplever jag att han har varit en ekonomiskt mycket ansvarsfull socialdemokrat. När det däremot gäller Thomas Östros upplever jag att hans offentliga uttalanden, likt det senaste i klimatfrågan, överensstämmer med hans åsikter. Socialdemokraterna verkar ha valt en ekonomisk politisk talesman som tror på den politiken de för. Det är säkert den enda långsiktigt hållbara lösningen. Det kan inte varit roligt för Pär Nuder att behöva slåss för en politik som han knappast kan ha trott på.

Tidigare inlägg om Thomas Östros SvD

4 kommentarer:

Anonym sa...

Spelar det verkligen någon roll vem dom har som talesman/kvinna för ekonomiska frågor hos sossarna??? Dom kan ha en uppblåsbar docka med en bandspelar som spelar upp vad man vill den ska säga. Lika trovärdigt.

Anonym sa...

"ekonomiskt mycket ansvarsfull socialdemokrat" - det säger väl i ärlighetens namn inte så mycket?

Göran Pettersson sa...

Hej Anonym!
Du har en poäng att de två orden balanserar varandra :-)
Men allvarligt talat det finns rätt stor spännvidd inom den socialdemokratiska riksdagsgruppen och Pär Nuder får nog räknas till högerfalangen såväl ekonomiskt som utrikespolitiskt.

Mary X Jensen sa...

Hur som helst så tycker jag att sättet den här avtackningen har gått till på är oerhört upprörande ur ett ledarskapsperspektiv. Ingen ska behäva läsa i tidningen att man ska avgå innan man vet det själv.

Jag tänder till och blir riktigt arg här.