torsdag 14 februari 2008

Alliansen vinner när oppositionen blir konkretare

I söndags redovisade Demoskop att oppositionens försprång krympt med 5,2 procentenheter sedan januari. Idag redovisar SKOP en liknande trend. Enligt SKOP:s mätning är avståndet mellan blocken nu nere i 7,7 procentenheter. Det innebär att om oppositionen tappar 4 procentenheter till den borgerliga sidan så har Alliansen ånyo majoritet. Med tanke på att det är två och ett halvt år till nästa val så känns inte det som en särskilt dramatisk uppgift. För någon månad sedan var det många som ansåg att oppositionens försprång var ointagligt och att valet 2010 redan vara avgjort. Det är också viktigt att komma ihåg att huvuddelen av intervjuerna för denna mätning är gjorda innan diskussionen om vänsterblockets regeringsalternativ tog fart. Jag tror Alliansen kommer att ha mycket att vinna på att regeringsalternativen blir tydligare. I kvällens avsnitt av den politiska talradion så diskuterar vi just den frågan.
SvD DN Sydsvenskan ________________________________________________
Lyssna på politisk talradio på dinledamot.libsyn.com

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst, det gläder att 'opininssiffrorna' ser [lite] bättre ut. Noterbart härvid är emellertid, att den s.k. publika servicen - främst då P1 - inte med ett ord nämnt denna förändring. De är annars otroligt på bettet med rapporteringen när siffrorna går åt andra hållet.
Nevertheless, Alliansen [främst M] måste iaf kamma till sig ordentligt och [främst] se över de interna rutinerna vad gäller reformerandet av samhället. Begriper fortfarande inte hur i humhum man kan klanta till en så lysande idé som avskaffandet [OBS!] av fastighetsskatten. Eller varför driver man inte inrättandet av en Författningsdomstol + återinförandet av tjänstemannaansvaret? Eller hur tror man att [evtl. bra] reformer ska kunna implementeras via diverse myndigheter & förvaltningar som leds av samma personer som [starkt] bidragit till det svenska samhällets [nära på] hädanfärd?
(detta endast ett fåtal punkter att fundera över...)
Mvh/TJ

Anonym sa...

Ingen fara på taket. Matchen pågår ända tills slutsignalen går